Így jut hozzá az 500 Eurós klímabónusz utalványához

Szerző: | aug 29, 2022 | Egyéb kategória

Közel 300.000 osztrák lakóhellyel rendelkező már csütörtöktől megkaphatja az 500 Eurós juttatást!

A tesztcsoport után szeptembertől az összes többi osztrák lakóhellyel rendelkező érintettnél is csilingel a kassza. Az energiautalványos káosszal ellentétben a politikai oldal ezúttal nem bíz semmit a véletlenre, Ausztria részletesen elmagyarázza az 500 Eurós bónusz visszaigénylésének menetét.

Banki átutalás vagy Sodexo utalvány

Kérelem mentes. Hátra lehet dőlni, mivel az 500 Euró-s klímabónuszt kérvény beadása nélkül kaphatja meg, a kifizetés automatikusan történik. A bónusz kétféle módon jut el minden olyan személyhez, akinek a fő lakóhelye (Hauptwohnsitz) Ausztriában van:

  • Kifizetés. Aki megadta bankszámla adatait a Finanz-Online fiókjában, annak a pénz automatikusan átutalásra kerül. Ugyanez vonatkozik azokra, akik a Nyugdíjbiztosítón keresztül részesülnek ellátásban. A 2020 januárjától feljegyzett összes adatot naprakésznek tekinti a Finanz-Online rendszere.
  • Kuponok. RSa levelet küldenek, amely tartalmazza az 500 Euró értékű Sodexo utalványt. Ez az utalvány készpénzre váltható az osztrák posta Bank99 nevű bankjában. Ha nem váltja készpénzre, akkor az utalványok közvetlenül beválthatók országszerte mintegy 10 000 üzletben.

Az utalványról és az elfogadóhelyekről bővebben itt olvashat: https://www.sodexo.at/

Forrás: https://www.oe24.at/oesterreich/politik/aktuell/so-kommen-sie-zu-ihrem-500-euro-bonus/528434038

UPDATE!

Még nem kapta meg a klímabónuszt? Vagy még nem kapott újszülött gyermeke után?

Ne aggódjon, még mindig kifizetés alatt van!

Azok, akik 2022 első felében költöztek Ausztriába, vagy 2022 első felében született a gyermeke, azoknak 2023 februárjában utalják a klímabónuszt. Ezeknél az egyedi eseteknél nem volt mód az utalványok előbbi kézbesítésére. A Bundesministerium csapata jelenleg is ezen esetek nyomon követésével foglalkozik. További információk és a gyakran feltett kérdések a „Kérdések és válaszok” menüpontban találhatók az alábbi linkre kattintva:

https://www.klimabonus.gv.at/kontakt/

Ha kérdése van keresse fel irodánkat bizalommal!

Ez is érdekelheti

Újabb jogvita
Újabb jogvita

Jogvita miatt késik az osztrák családi pótlék

KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MINKET!

omip

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Határidők, hasznos információk. Ne maradjon le a legújabb hírekről!
    Adatvédelmi tájékoztató

    Impresszum

    Minden jog fenntartva!-OMIP Sopron