Mégis csökkentik a családi pótlék összegét

Szerző: | okt 26, 2021 | Egyéb kategória

Az osztrák kormány nem akar az EU-ra várni és meghozza az új családi pótlék törvényt. Az osztrák állam 273 millió Eurót fizet  132 ezer külföldön élő gyermek után. Sebastian Kurz szerint itt sokat spórolhat kormánya, egészen pontosan 100 millió Euró-t évente.

Az EU irányelvek csak nagyon nehezen tesznek lehetövé ilyen jellegű indexálást – vagyis annak az ország  jövedelem szintjéhez való korrekciót, amelyben a gyermek él.

Az osztrák miniszterelnöki hivatal állítása szerint azonban találtak egy utat, ahogyan egy ilyen törvényt nemzeti szinten – vagyis nem kell az EU törvényekkel harmonizálnia – keresztül tudnak vinni. Mivel az EU a türkiz-kék kormánynak ebben a kérdésben túl lassan nyilatkozik, ezért Kurz és Strache nem várnak tovább.

2018 május 2-án, szerdán, a miniszteri tanácskozáson elfogadtatnák és 2019 janár 1-jétől vezetnék be az indexálást a családi törvényre. A 132 ezer gyermek nagyrésze így kevesebb pénzt kapna családi pótlék címén, például egy újszülött magyarországon élő gyermek mindössze 93,61 Euro-t kapna az eddigi 172,4 Euro helyett.

Ez is érdekelheti

Újabb jogvita
Újabb jogvita

Jogvita miatt késik az osztrák családi pótlék

KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MINKET!

omip

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Határidők, hasznos információk. Ne maradjon le a legújabb hírekről!
    Adatvédelmi tájékoztató

    Impresszum

    Minden jog fenntartva!-OMIP Sopron