Szerdától utalják a 180 Eurós extra családi pótlékot az inflációs csomag részeként

Szerző: | aug 2, 2022 | Egyéb kategória

„Most akarjuk megadni a lendületet a családok támogatásához” – mondta Susanne Raab családügyi miniszter.

Bécs. Az ÖVP kormánytagja, Susanne Raab és Magnus Brunner kedden ismét felhívta a figyelmet arra, hogy most folyósítják a gyermekenként 180 Eurós extra családi pótlékot. – „Összeállítottunk egy antiinflációs csomagot, ahol elsősorban a családokat könnyítjük meg” – mondta a családügyi miniszter a kancellárián tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter szerint szerdától azt az utasítást kapják az adóhivatalok (finanzamt), hogy a gyermekenkénti 180 Eurót „közvetlenül a családi pótlékban részesülők számlájára” utalják át a családoknak. „A kifizetés automatikusan megtörténik, a normál családi pótlékkal jön majd a számlára a pénz.” Az összeg a számlakivonaton „Sonder-Familienbeihilfe”-ként szerepel – ismertette a miniszter azt az intézkedést, amelyről az inflációs csomag részeként már június közepén döntöttek a Nemzeti Tanácsban.

Raab szerint a szövetségi kormány összesen 340 millió Eurót költ erre a segélyre. „1,1 millió családban körülbelül 1,8 millió gyermek részesül ebből.”

Forrás:

https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/oesterreich/2156796-Regierung-gab-Startschuss-fuer-Familien-Unterstuetzung.html

Ez is érdekelheti

Újabb jogvita
Újabb jogvita

Jogvita miatt késik az osztrák családi pótlék

KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MINKET!

omip

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Határidők, hasznos információk. Ne maradjon le a legújabb hírekről!
    Adatvédelmi tájékoztató

    Impresszum

    Minden jog fenntartva!-OMIP Sopron