Új beutazási szabályok ingázóknak – 2021.

Szerző: | okt 26, 2021 | Egyéb kategória

Az osztrák kormány változtatott 2021. április 1-től az ingázók beutazási feltételein. Minden nem EU országból érkező ingázó, valamint a magas “újfertőzésszámmal” rendelkezö EU-s államokból (Bulgária, Észtország, Franciaország, Olaszország, Málta, Lengyelország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Magyarország és Ciprus) érkező munkavállalóknak kötelező egy 72 óránál nem régebbi PCR vagy antigén tesztet a beutazáskor felmutatnia. Az “öntesztek” nem elfogadottak. Az összes többi EU államból egy hétnél nem régebbi teszt bemutatása elegendő.

Amennyiben valaki nem tud a beutazáskor negatív teszt eredményt felmutatni, úgy köteles 24 órán belül elvégzett antigén tesztet csináltatnia.

A rendszeresen ingázók úgynevezett Pendler-ek, kötelesek legalább 28 naponta elektronikus regisztrációt elvégezni a Formular der “Pre-Travel-Clearance” oldalon. A regisztrációt jelentős változások (pl. osztrák lakóhely, vagy munkáltató változása) esetében is kötelesek megismételni. Ez a regisztrácót korábban hetente kellett elvégezni…

Ez is érdekelheti

Újabb jogvita
Újabb jogvita

Jogvita miatt késik az osztrák családi pótlék

KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MINKET!

omip

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Határidők, hasznos információk. Ne maradjon le a legújabb hírekről!
    Adatvédelmi tájékoztató

    Impresszum

    Minden jog fenntartva!-OMIP Sopron