Új beutazási szabályok ingázóknak – 2021.

Szerző: | okt 26, 2021 | Egyéb kategória

Az osztrák kormány változtatott 2021. április 1-től az ingázók beutazási feltételein. Minden nem EU országból érkező ingázó, valamint a magas “újfertőzésszámmal” rendelkezö EU-s államokból (Bulgária, Észtország, Franciaország, Olaszország, Málta, Lengyelország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Magyarország és Ciprus) érkező munkavállalóknak kötelező egy 72 óránál nem régebbi PCR vagy antigén tesztet a beutazáskor felmutatnia. Az “öntesztek” nem elfogadottak. Az összes többi EU államból egy hétnél nem régebbi teszt bemutatása elegendő.

Amennyiben valaki nem tud a beutazáskor negatív teszt eredményt felmutatni, úgy köteles 24 órán belül elvégzett antigén tesztet csináltatnia.

A rendszeresen ingázók úgynevezett Pendler-ek, kötelesek legalább 28 naponta elektronikus regisztrációt elvégezni a Formular der “Pre-Travel-Clearance” oldalon. A regisztrációt jelentős változások (pl. osztrák lakóhely, vagy munkáltató változása) esetében is kötelesek megismételni. Ez a regisztrácót korábban hetente kellett elvégezni…

KÉRDÉSE VAN? HÍVJON MINKET!

omip

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Határidők, hasznos információk. Ne maradjon le a legújabb hírekről!
  Kapcsolat

  9400 Sopron, Színház utca 14. I. emelet

  Rólunk
  Szolgáltatások
  Blog
  Kapcsolat

  Adatvédelmi tájékoztató

  Impresszum

  Minden jog fenntartva!-OMIP Sopron